Thursday, October 25, 2007

TAX STRUCTURE IN INDIA


1) Qus. : What are you doing?

Ans.: Business.

Tax: PAY PROFESSIONAL TAX!

2) Qus. : What are you doing in Business?

Ans.: Selling the Goods.

Tax: PAY SALES TAX!!

3) Qus. : From where are you getting Goods?

Ans.: From other State/Abroad

Tax: PAY CENTRAL SALES TAX, CUSTOM DUTY & OCTROI!

4) Qus. : What are you getting in Selling Goods?

Ans.: Profit.

Tax: PAY INCOME TAX!

5) Qus. : Where you Manufacturing the Goods?

Ans.: Factory.

Tax: PAY EXCISE DUTY!

6) Qus. : Do you have Office / Warehouse/ Factory?

Ans.: Yes

Tax: PAY MUNICIPAL & FIRE TAX!

7) Qus. : Do you have Staff?

Ans.: Yes

Tax: PAY STAFF PROFESSIONAL TAX!

8) Qus. : Doing business in Millions?

Ans.: Yes

Tax: PAY TURNOVER TAX!

9) Qus. : Are you taking out over 25,000 Cash from Bank?

Ans.: Yes, for Salary.

Tax: PAY CASH HANDLING TAX!

10) Qus. : Where are you taking your client for Lunch & Dinner?

Ans.: Hotel

Tax: PAY FOOD & ENTERTAINMENT TAX!

11) Qus. : Are you going Out of Station for Business?

Ans.: Yes

Tax: PAY FRINGE BENEFIT TAX!

12) Qus. : Have you taken or given any Service/s?

Ans.: Yes

Tax : PAY SERVICE TAX!

13) Qus. : How come you got such a Big Amount?

Ans.: Gift on birthday.

Tax: PAY GIFT TAX!

14) Qus. : Do you have any Wealth?

Ans.: Yes

Tax: PAY WEALTH TAX!

15) Qus. : To reduce Tension, for entertainment, where are you going?

Ans.: Cinema or Resort.

Tax: PAY ENTERTAINMENT TAX!

16) Qus. : Have you purchased House?

Ans.: Yes

Tax : PAY STAMP DUTY & REGISTRATION FEE !

17) Qus. : How you Travel?

Ans.: Bus

Tax: PAY SURCHARGE!

18) Qus. : Any Additional Tax?

Ans.: Yes

Tax: PAY EDUCATIONAL, ADDITIONAL EDUCATIONAL & SURCHARGE ON ALL THE CENTRAL GOVT.'s TAX !!!

19) Qus. : Delayed any time Paying Any Tax?

Ans.: Yes

Tax: PAY INTEREST & PENALTY

1 comment:

Dhanakumar said...

So very true